Beleggen tijdens de crisis

Heb jij deze mega kans al gezien in de aandelenmarkt?

De beurs is de afgelopen maand hard onderuit gegaan en is met 30% gedaald. Dit is een grote kans om aandelen met korting in te slaan!

Op de lange termijn gaan koersen altijd omhoog en dit zal ook gaan gebeuren na deze recessie. Goede investeerders weten dat je aandelen moet kopen wanneer iedereen verkoopt en verkopen wanneer iedereen koopt. Dit is voor veel beleggers moeilijk, omdat emoties van sterke invloed kunnen zijn op hun beslissingen.

Twijfel je dat de aandelenmarkt zich ooit nog gaat herstellen? Bekijk dan de grafiek hieronder.

Door de jaren heen heeft een van de grootste indexen ter wereld (S&P 500) een sterke groei laten zien. Zelfs na meerdere crashes is de koers er altijd weer bovenop gekomen.

Het maakt niet uit hoe groot de crisis is, de indexkoersen komen uiteindelijk altijd weer terug naar de hoogste waardes die het hiervoor gekend heeft. Na de huizencrisis van 2008 hebben de aandelen zelfs outperformed door 2.5 keer hoger te eindigen!

Om deze reden is er voor beleggers nu een grote kans om voor een gereduceerd bedrag in aandelen te kunnen handelen.

Niemand weet hoe lang deze crisis gaat duren maar wat wel duidelijk is, is dat de koers in korte tijd erg hard gedaald is. Dit brengt kansen met zich mee!

Warren Buffet is een van de grootste beleggers van deze tijd en heeft de volgende quote: 

Wanneer stap je in?

De afgelopen weken zijn de koersen meer dan 30% gedaald, wat erop wijst dat we in een beursrecessie zitten. Hoe lang deze recessie gaat duren weet niemand maar waar iedereen het wel over eens is, is dat alle aandelen een koopje zijn nu.

Aangezien het voor iedereen een gok is wanneer de aandelenprijzen weer omhoog gaan, is het een veelgebruikte tactiek om tijdens een recessie aandelen in verschillende weken aan te kopen. Op deze manier spreid je jouw risico en vergroot je de kans dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Deze recessie kan nog enkele dagen, weken of maanden duren.

Het is dus van groot belang dat je nu weet welke aandelen interessant kunnen zijn om in te beleggen, zodat je een plan hebt wanneer de koersten weer omhoog gaan. Voor je het weet heb je de grootste rendementen gemist!

Mocht je toch nog even willen wachten met het aankopen van aandelen in deze recessie, dan is het wel aan te raden om alvast een account aan te maken bij een broker. Aandelen kunnen alleen gekocht worden via een broker en het kan soms enige tijd duren voordat je geaccepteerd wordt. Zorg er dus voor dat je een account hebt, zodat je straks meteen in kunt stappen.

Heb je geen idee bij welke broker je aandelen wilt kopen?

Ik heb meerdere brokers met elkaar vergeleken op deze pagina.

 

Hoe start je met beleggen?

Is beleggen helemaal nieuw voor jou?

Ik heb meerdere artikelen geschreven over hoe je kunt starten met beleggen, zodat je precies weet wat je moet doen. De artikelen zijn: Beginnen met Beleggen en Beleggen voor Beginners. Neem de tijd om deze artikelen te lezen, voordat je start met het beleggen van jouw geld!