Besparen op je auto!

Een auto is een duur vervoersmiddel en zodra je een eigen auto hebt, moet je er maandelijks een hoop geld voor uitgeven. Met dit artikel probeer ik dus iedereen die een eigen auto heeft of binnenkort een auto wilt kopen te helpen met het besparen op de autokosten.

Kopen van een auto:

Voordat je een auto koopt is het belangrijk dat je goed naar de volgende criteria kijkt, omdat dit al een belangrijk moment is waarop je veel geld kunt besparen op jouw autokosten

Vergelijk de auto bij verschillende verkopers

Koop je auto niet bij de eerste beste aanbieder die je tegenkomt, maar vergelijk de prijzen van concurrenten, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald voor de auto. Als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je natuurlijk ook nog proberen stevig te onderhandelen met de verkoper over de prijs.

Bekijk hoeveel wegenbelasting je moet gaan betalen

Het is belangrijk dat je van te voren goed weet hoeveel wegenbelasting je voor de auto moet gaan betalen, omdat dit een behoorlijk groot bedrag kan zijn. Vergelijk dus ook de bedragen die je moet betalen voor de wegenbelasting voor verschillende auto’s.

Hoe zuinig is de auto

Kijk van te voren ook goed naar hoe zuinig de auto is met zijn brandstof. Het kan in 1 jaar tijd namelijk wel honderden euro’s schelen wat je kwijt bent aan brandstofkosten. Naast dat je dit veel geld kan besparen, ben je ook nog eens milieuvriendelijker bezig.

Koop een veelvoorkomende auto

Als je een veelvoorkomende auto koopt heb je als voordeel dat de reparatiekosten waarschijnlijk veel minder hoog zijn. Dit kan erg veel schelen, dus vraag van te voren aan de verkoper wat de kosten zullen zijn van reparaties aan onderdelen die over het algemeen vaak kapot gaan.

Geen nieuwe auto kopen!!

Wil je geld besparen op de aankoop van je auto? Koop dan geen splinternieuwe auto! Op het moment dat je jouw auto gekocht hebt en de showroom uitrijdt, ben je al duizenden euro’s kwijt. Koop dan dus liever een betrouwbare 2de hands auto die ieder jaar een veel minder hoog bedrag afschrijft.

Besparen op je auto

Het is niet alleen mogelijk geld te besparen op je auto als je er een gaat kopen. Je kunt ook geld besparen op je auto als je er al jaren een bezit. Hieronder vind je meerdere bespaartips.

Gebruik je auto niet te vaak

Door je auto alleen te gebruiken als je hem echt nodig hebt, zal je auto minder snel slijten / beschadigen, waardoor je bespaart op onderhoudskosten. Als je je auto niet zo vaak gebruikt bespaar je natuurlijk ook veel geld op je brandstofkosten en ben je een stuk milieuvriendelijker.

Tank goedkoop

Controleer 1 keer in de paar maanden wat de brandstofprijzen zijn bij verschillende pompen, zodat je nooit te veel betaald voor jouw brandstof.

Tankpas

Er bestaan in Nederland verschillende soorten tankpassen die jou een bepaalt percentage korting geven, als je tankt met hun tankpas.

Goed opgepompte banden

Zorg ervoor dat je 1 keer per 3 maanden je bandenspanning meet, en indien nodig verhoogt. Door dit goed bij te houden kan je op jaarbasis al snel tussen de 50 en 100 euro per jaar besparen. Tevens zorgt dit ervoor dat je banden minder snel slijten, waardoor je dus minder vaak je banden hoeft te vervangen.

Rijd niet te hard

Zet rustige muziek op in de auto en zorg ervoor dat je geen stress hebt als je in de auto stapt. Dit zorgt ervoor dat je minder hard optrekt en ook minder hard gaat rijden op de snelweg. Het gaat er hierbij dus om dat je niet te hoge toeren maakt, zodat je geld kunt besparen op je brandstofkosten. Schakel dus zo snel mogelijk op en rij zo zuinig mogelijk.

Goedkopere autoverzekeraar

Het loont om ieder jaar te vergelijken welke autoverzekeraar het goedkoopste is, zodat je nooit meer betaald dan dat nodig is. Er zijn meer dan genoeg websites die je hier mee kunnen helpen! Dit geld trouwens net zo voor jouw zorgverzekering!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *