Betaald worden voor enquêtes maken

Er zijn veel websites die jou betalen voor jouw mening. Je kunt op veel verschillende websites betaald krijgen voor het maken van enquêtes. De reden dat je hier geld mee kunt verdienen is, omdat het bedrijfsleven het liefst zoveel mogelijk informatie heeft over de consument. Het verkrijgen van al deze informatie besteden ze uit aan bureaus, die dit zo snel mogelijk kunnen doen.

Deze bureaus gaan op zoek naar mensen die enquêtes willen invullen en betalen ze hiervoor, zodat er genoeg mensen zijn die de vragenlijsten invullen. De vergoeding die je kunt verwachten voor het invullen van een enquête verschilt sterk per bureau. Verder in het artikel kom je erachter wat je moet doen om betaald te krijgen voor het maken van enquêtes en staan er een paar bedrijven genoemd waar je kunt gaan beginnen.

Wat moet je doen?

  1. Inschrijven bij een panel
  2. Account aanmaken
  3. Vragenlijst invullen
  4. Starten met enquêtes

Het eerste wat je moet doen is jezelf inschrijven bij een panel. Dat panel zal jouw emailadres vragen en jouw een vragenlijst laten invullen. Deze vragenlijst zal gaan over jouw leefomgeving en wat persoonlijke informatie zoals jouw geslacht en leeftijd. Op basis van deze antwoorden zal het panel enquêtes voor jou gaan selecteren die je kunt gaan invullen. Wanneer er enquêtes voor jouw zijn geselecteerd kun je gaan beginnen met het verdienen van geld.

De beloning

Wat je beloning is voor het invullen van een enquête verschilt. Het kan zo zijn dat je voor elke enquête een bepaald aantal punten verdient dat je later weer kan inruilen voor geld of misschien een cadeaubon. Het ligt er dus maar net aan voor welk panel je gekozen hebt.

De meeste panels betalen je niet direct uit na het maken van een enquête. Je spaart per enquête punten en kunt dit vanaf een bepaald aantal laten uitbetalen op verschillende manieren. Wil je een aardig zakcentje verdienen met het maken van enquêtes, dan kan je er ook voor kiezen je aan te melden bij meerdere panels, zodat je extra veel enquêtes kunt gaan maken.

Websites waar je betaald krijgt voor het maken van enquêtes

Bij I-Say is het mogelijk betaald te krijgen voor het invullen van enquêtes. Dit bedrijf is altijd op zoek naar mensen die verschillende producten wilt testen. Het voordeel van I-Say is dat je de producten die je moet testen mag houden, maar het nadeel van dit bedrijf is dat je beloning wordt uitgekeerd in de vorm van waardebonnen.

Een ander bedrijf is Panelwizard, dit bedrijf keert per vraag een mooie vergoeding uit in vergelijking met concurrenten. Jammer genoeg zijn de enquêtes bij Panelwizard niet erg groot en komen er maar een paar nieuwe enquêtes per maand bij.

Het laatste bedrijf in onze vergelijking is Toluna, dit bedrijf kenmerkt zich door zijn mobiele app, waardoor het mogelijk is vragenlijsten in te vullen wanneer je aan het reizen bent of even niks te doen hebt. Een ander voordeel van Toluna is dat je iedere maand een behoorlijk aantal enquêtes kunt invullen, waardoor je snel een mooi bedrag bij elkaar kunt sparen. Het nadeel van Toluna is dat ze alleen uitbetalen met een tegoedbon ter waarde van €30,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *