Bijbaantjes voor jongeren

Ben jij op zoek naar een bijbaan naast jouw studie of een baan voor in de vakantie, maar heb jij geen idee op wat voor vacatures jij kunt solliciteren? Hieronder geef ik meerdere voorbeelden van banen waar jij je op kunt gaan richten!
Erg bekende bijbaantjes voor jongeren zijn werken in de horeca, vakken vullen, winkelmedewerker en een krantenwijk. Waarschijnlijk heb je al aan deze banen gedacht, maar ben je op zoek naar een andere bijbaan / vakantiebaan.

Schoonmaken

Ouderenzorginstellingen moeten er het hele jaar voor zorgen dat hun locaties goed schoon zijn. In de zomervakantie periode is dat alleen een stuk moeilijker, omdat een groot deel van de vaste schoonmakers dan op vakantie gaan. Hierdoor moeten deze instellingen in de zomervakantie periode extra personeel inhuren, zodat de locaties goed schoon kunnen blijven. Kan jij goed met ouderen overweg en houd jij van een goed salaris? Dan zou ik het zeker eens proberen bij een Ouderenzorginstelling te solliciteren als schoonmaker!

Promotiewerk

Heb jij een vlotte babbel en durf jij op mensen af te stappen? Dan kun jij zo aan het werk bij verschillende promotiebureaus. De werkzaamheden voor een promotor zijn: deur aan deur verkopen, enquêtes afnemen, flyeren, samples uitdelen in de stad enz. Als Promotor krijg je behoorlijk goed betaald en je kunt dit doen in de vakantie, maar ook naast jouw studie voor een paar uur per week.

Animatiewerk

In de zomervakantie krijgen campings het druk en gaan ze op zoek naar jongeren die het recreatieteam komen versterken. Wil jij veel geld gaan verdienen in de vakantie, dan is animatiewerk waarschijnlijk niet helemaal wat je zoekt. Animatiemedewerkers verdienen ongeveer 180 euro per week + gratis verblijf op de camping. Ben jij het liefst heel de dag hard bezig met het animeren van de gasten, dan is dit zeker iets voor jou!

Werken in een callcenter

Betaald krijgen voor bellen? Ja dat kan! Er zijn genoeg callcenters in Nederland die op zoek zijn naar jongeren, die willen komen werken als telefonist(e). Het loon van een callcenter medewerker is over het algemeen behoorlijk goed en bij sommige bedrijven kun je dit goed combineren naast jouw studie. Het kan echter wel zo zijn dat er in jouw buurt geen callcenter is, die op zoek is naar jonge telefonisten.

Uitzendbureau

Wanneer je er niet van houdt om een lange tijd hetzelfde soort werk te doen, dan kun je ervoor kiezen om te gaan werken bij een uitzendbureau. Bij sommige uitzendbureaus krijg je de mogelijkheid om iedere week voor een andere werkgever te werken. Het loon dat je ontvangt is erg afhankelijk van het uitzendbureau en van de werkgever waar je voor werkt.

Orderpicker

Er zijn veel logistieke bedrijven die op zoek zijn naar jongeren die vrachtwagens inladen en uitladen. Meestal kom je dit werk ook tegen als je je inschrijft bij een uitzendbureau, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meteen bij een logistiek bedrijf te solliciteren. Als orderpicker verdien je bij de meeste bedrijven een redelijk goed salaris.

Privéchauffeur

Is autorijden echt jouw hobby en ben je een HBO of WO student, dan is dit waarschijnlijk jouw perfecte bijbaan. Als privéchauffeur breng jij mensen thuis van een avondje uit, parkeer je de auto’s van klanten tijdens een evenement en breng je ze naar diverse bestemmingen. Voor deze bijbaan verdien je tussen de 6 en 12 euro per uur (afhankelijk van je leeftijd) exclusief fooi. Waar moet je als privéchauffeur aan voldoen? Minimaal 2 jaar in bezit zijn van een rijbewijs, een HBO of WO student zijn en structureel 1 dag in de week beschikbaar zijn. Op de volgende 2 websites kun je je aanmelden als privéchauffeur: Easy Way en Car Class.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *