Hoe koop je Bitcoins?

Het kopen van Bitcoins is niet erg gemakkelijk wanneer je dit nog nooit hebt gedaan.

Om deze reden leg ik in dit artikel precies uit hoe je Bitcoins kunt aankopen en hoe je deze op een veilige manier kunt bewaren.

Het is als eerst belangrijk dat je een Bitcoinwallet maakt waar je jouw Bitcoins heen kunt sturen en vervolgens belangrijk dat je ook daadwerkelijk Bitcoins kunt aankopen.

In dit artikel geef ik je de 2 makkelijkste manieren waarop je Bitcoins kunt aankopen, zodat je zo snel mogelijk een Bitcoin handelaar kunt zijn. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar om het zo overzichtelijk mogelijk te maken heb ik er slechts 2 behandeld.

 

Aanmaken van een Bitcoinwallet

Het aanmaken van een portefeuille voor jouw Bitcoins is de eerste stap die je moet doen. Een Bitcoinwallet kun je vergelijken met het openen van een rekening bij een bank, omdat je hiermee Bitcoins kunt versturen en ontvangen.

Er zijn 4 verschillende soorten Bitcoinwallets waar je gebruik van kunt maken. Een wallet voor op je mobiel, een wallet voor op je computer, een wallet op het internet en een hardware wallet. Een hardware wallet is veruit de veiligste manier voor het bewaren van jouw Bitcoins, maar je kunt via de website bitcoin.org zelf de keuze maken welke wallet het beste bij jou past.

Wanneer je een van de 4 manieren selecteert krijg je meteen verschillende software voorgeschoteld. Je kunt op de software klikken om een preview te zien van de app en te lezen wat de sterke en zwakke punten zijn van de software.

Maar hoe verstuur je dan Bitcoins naar jouw wallet?

Met het adres van jouw wallet kun je Bitcoins versturen naar jouw Bitcoinwallet. Dit adres kun je vinden wanneer je kijk op ‘Receive money. Het adres kun je makkelijk kopiëren door er met je rechtermuis op te klikken en te kiezen voor “Copy address”.

Het enige wat je nu nog nodig hebt zijn Bitcoins. Deze kun je het beste kopen op een van onderstaande manieren:

 

1: Bitcoins kopen via een ruilbeurs

Het is het makkelijkst om Bitcoins te kopen via een ruilbeurs. Een ruilbeurs brengt mensen bij elkaar die Bitcoins willen kopen en verkopen. Op deze manier hoef je dus niet op zoek te gaan naar iemand die Bitcoins wilt verkopen en hoef je alleen maar naar de website van de ruilbeurs te gaan om aan te geven hoeveel Bitcoins je wilt hebben.

Je betaald voor de Bitcoins en een paar uur later staan ze in jouw wallet. De beste Bitcoin ruilbeurs die ik ken is BTC direct, omdat het hier mogelijk is te betalen via ideal en omdat de Bitcoins overgemaakt worden naar jouw Bitcoinwallet.

Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het bedrijf opeens wegloopt met al jouw Bitcoins zoals Mt. Gox een paar jaar geleden heeft gedaan. 

Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat een ruilbeurs niet helemaal gratis is. Ze brengen kosten in rekening voor het kopen en verkopen van Bitcoins via hun ruilbeurs. Je kunt het dus enigszins vergelijken met een broker voor jouw beleggingen.

Mocht je geen Bitcoins willen kopen via een ruilbeurs dan is het ook mogelijk dit te doen op een andere manier.

 

2: Persoonlijk Bitcoins kopen

Wanneer je het niet aandurft Bitcoins te kopen via een ruilbeurs, kun je ook Bitcoins kopen op een veel persoonlijkere manier.

Localbitcoins.com kun je gebruiken om personen te vinden die Bitcoins willen kopen en verkopen. Wat je waarschijnlijk al snel gaat opmerken is dat er een groot verschil zit tussen de vraag- en biedprijs. Op deze manier proberen Bitcoin handelaren geld te verdienen aan het kopen en verkopen van Bitcoins.

Het is dus de vraag of je goedkoper uit bent met het persoonlijk aankopen van Bitcoins, omdat je vaak meer moet betalen voor de Bitcoin dan dat hij op dat moment waard is. Daarnaast moet je natuurlijk niet de reiskosten vergeten die je moet maken om op de afgesproken locatie te komen.

Beginnende Bitcoin handelaren raad ik aan Bitcoins te kopen via BTC direct, omdat dit veruit de makkelijkste manier is en omdat dit een Nederlandse ruilbeurs is dat je kunt helpen met al jouw vragen.

De actuele prijs van Bitcoins is te vinden via deze website.

 

Hoe beveilig je jouw wallet?

Het kiezen van een veilige manier om jouw Bitcoins op te slaan is een van de belangrijkste dingen voor een Bitcoin handelaar.

Er zijn 2 manieren waarop je jouw Bitcoins kunt kwijtraken. Of je vergeet het wachtwoord van jouw wallet of iemand breekt in en maakt alles over naar zijn eigen wallet.

Om ervoor te zorgen dat je jouw Bitcoins niet verliest heb ik hieronder een paar tips voor je opgeschreven:

1. Onthoudt jouw wachtwoord: Bitcoin biedt maar een zeer beperkt aantal manieren aan om weer toegang te krijgen tot jouw wallet zonder dat je het wachtwoord hebt. Je moet er dus zeker van zijn dat je het wachtwoord kunt onthouden en anders moet je jezelf hiermee helpen door het wachtwoord ergens op te schrijven.

2. Gebruik een sterk wachtwoord: Wanneer je gebruik maakt van een online wallet dan is het van groot belang dat je sterk wachtwoord hebt. Bij een online wallet kan iedereen namelijk proberen toegang te krijgen tot jouw Bitcoins, dus een sterk wachtwoord is dan zeker geen slecht idee.

3. Houdt de software up to date: Af en toe wordt er een zwakke plek gevonden in software, waardoor er een update wordt uitgebracht. Werk deze update dan ook zo snel mogelijk bij zodat je niet meer bang hoeft te zijn dat iemand gebruik gaat maken van deze zwakke plek.

4. Maak back-ups: Door regelmatig een back-up te maken van jouw wallet ben je minder afhankelijk van jouw computer of telefoon. Wanneer je al jouw Bitcoins hebt opgeslagen in een wallet op jouw computer en deze crasht, dan is het mogelijk dat je al jouw Bitcoins kwijt bent. Maak dus altijd een volledige back-up van al jouw Bitcoins zodat je niet afhankelijk bent van slechts 1 apparaat.

5. Sla jouw Bitcoins op in een Bitcoin hardware wallet: Dit is veruit de veiligste manier voor het bewaren van jouw Bitcoins. Bitcoin hardware wallets zijn speciaal ontworpen voor het veilig bewaren van Bitcoins en kunt ze over het algemeen vergelijken met een USB stick. Beginnende Bitcoin handelaren raad ik aan een Ledger Nano S aan te schaffen en al hun Bitcoins hier op te bewaren. De kans is dan het kleinst dat jouw duizenden euro’s waard aan Bitcoin worden gestolen, maar hier moet je wel een klein bedrag voor over hebben.

 

Beleg in Bitcoins

Nu je precies weet hoe je een Bitcoin wallet aan kunt maken en hoe je Bitcoins aan moet kopen, kun je het beste vandaag jouw Bitcoins al kopen. Aangezien de Bitcoinkoers erg hard omhoog gaat is er eigenlijk geen tijd te verliezen. Misschien betaal je morgen wel € 200 meer voor een Bitcoin. Maak vandaag dus gelijk een account aan op BTC direct, zodat je zo snel mogelijk kunt starten met het kopen van Bitcoins.

Nadat je een account hebt aangemaakt op BTC direct kun je het beste meteen ook een Bitcoin wallet aanmaken, zodat je jouw Bitcoins straks ook ergens kunt stallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *