Brokers vergelijken

[table id=2 /]

Uitkiezen juiste broker

Het uitkiezen van de juiste broker is bijna net zo belangrijk als het uitkiezen van de juiste beleggingen. Je zult met het uitkiezen van de juiste broker misschien geen geld verdienen, maar je kunt er zo honderden euro’s per jaar mee besparen!

Alle brokers vergelijken

Zoals je in bovenstaand tabel ziet, zijn er veel verschillende soorten brokers die zich op de Nederlandse beleggers richt. Het onderling verschil dat de brokers in rekening brengen voor het aankopen van aandelen, obligaties, enz. is erg groot. Door alle brokers hierboven met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je een broker kiest die het beste bij je past.

In de bovenstaande broker vergelijking, wordt er alleen rekening gehouden met de kosten die de brokers in rekening brengen. Er is verder geen informatie te vinden over de verschillende diensten die de brokers leveren. Voorbeelden hiervan kunnen zijn of je in obligaties en opties kunt beleggen en of je beleggingsadvies kunt verwachten van jouw broker. Mocht je dit belangrijk vinden, dan zal je dit eerst moeten uitzoeken op de website van de desbetreffende broker.

Bij alle brokers in bovenstaande vergelijking ziet u de kosten voor het online handelen in Euronext aandelen. De meeste brokers brengen verschillende kosten in rekening voor het handelen in buitenlandse beurzen.

Wat zijn servicekosten?

Servicekosten zijn de kosten die je betaalt aan de broker voor het doen van de administratie en de extra beleggingsinformatie die je van ze krijgt. De kosten die een broker hiervoor in rekening brengt kunnen erg verschillen, omdat sommige brokers veel extra services bieden en andere brokers juist weer zo goedkoop mogelijk willen zijn voor de klant en dus geen extra services leveren.

Meer informatie?

Ben je op zoek naar meer informatie over de verschillende brokers? Via onderstaande link kun je meer informatie vinden over de kosten van verschillende beleggingsproducten en wat de precieze transactiekosten zijn op de Nederlandse beurs en op de Amerikaanse beurzen. Vergelijking transactiekosten brokers.