Gratis cursus beleggen voor beginners

Voor de meeste beginnende beleggers is het aan te raden te starten met een beleggingscursus. Er kan namelijk veel geld gewonnen maar ook verloren worden op de beurs. Om deze reden raden wij iedereen aan te beginnen met een beleggingscursus, voordat je begint met het beleggen van grote sommen geld. 

Op Verdienmakkelijk.nl staan 4 verschillende cursussen voor beginnende beleggers. Aan de hand van wat voor soort belegger je wilt worden, kun je een van de vier cursussen gaan volgen.

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor belegger je wilt worden? Beantwoord dan onderstaande vragen voor jezelf en kies vervolgens de beleggingscursus die het beste bij jou past. 

  1   Hoeveel tijd wil ik steken in mijn beleggingen?

  2   Hoeveel rendement wil ik halen?

  3   Hoeveel verstand heb ik van de aandelenmarkt?

  4   Hoeveel geld wil ik gaan beleggen?

  5   Hoelang wil ik gaan beleggen (beleggingshorizon)?

De 4 verschillende vormen van beleggen

Zelf beleggen

Beleggingsfondsen

Vermogensbeheerder

CFD trading

Zelf beleggen

Leren beleggen

Zelf beleggen is een van de moeilijkste manieren om een hoger rendement te halen uit jouw vermogen. Je moet kennis hebben over de beurs en moet veel tijd steken in het uitzoeken van de juiste beleggingen. Wil je jouw kennis over de financiële markten vergroten en zelf de keuze maken of je ergens in wilt investeren, dan kan dit de geschikte beleggingsvorm voor jou zijn.

Iedereen heeft de mogelijkheid zelf zijn geld te beleggen, zolang je maar een vermogen hebt opgebouwd. Wanneer je de keuze maakt jouw geld zelf te beleggen, dan is het van groot belang dat je weet hoeveel risico je wilt lopen en hoe je de juiste beleggingen vindt. Start dus eerst met de beleggingscursus 'zelf beleggen', zodat je weet waar je op moet letten.

Beleggingsfondsen

Leer beleggen

Beleggingsfondsen worden gebruikt door zowel particulieren beleggers als door professionele beleggers, om ervoor te zorgen dat hun beleggingsportefeuille goed gespreid is. Het voordeel van een beleggingsfonds is namelijk dat je veel minder risico loopt, zonder daar heel veel tijd in te hoeven steken. Een beleggingsfonds zorgt er namelijk voor dat het geld dat jij investeert netjes wordt gespreid tussen allerlei verschillende bedrijven en markten.

Ben je dus niet van plan veel tijd te steken in jouw beleggingen, dan is beleggen in een beleggingsfonds voor jou de juiste keuze. Denk je in de toekomst ooit zelf nog wat te willen gaan beleggen, dan kun je beter kiezen voor de cursus 'zelf beleggen', omdat beleggingsfondsen hier ook in worden behandeld. 

Vermogensbeheerder

Beleggen door een vermogensbeheerder

Vermogensbeheerders zijn professionele beleggers die het geld beleggen van hun klanten. Deze vorm van beleggen wordt meestal gekozen door personen die geen verstand hebben van de beurs en hier geen tijd in willen steken, maar wel een hoog rendement willen halen op hun vermogen. Het voordeel van een vermogensbeheerder is dat je zeker weet dat je geld op een professionele manier wordt belegt zonder er ook maar een klein beetje tijd in te hoeven steken. 

Het bedrag dat je minimaal moet laten beleggen verschilt erg per vermogensbeheerder. Er zijn vermogensbeheerders die jouw geld al beleggen vanaf € 5.000 en vermogensbeheerders die dit pas doen vanaf € 100.000.

CFD trading

Geld verdienen met beleggen

CFD trading is interessant voor beleggers die op zoek zijn naar hogere rendementen, dan dat gebruikelijk is op de aandelenbeurs. Door te beleggen via een CFD broker is het mogelijk met meer geld te beleggen, dan dat je daadwerkelijk bezit. 

Door te beleggen met CFD's 'contracts for difference' is het zelfs voor beleggers met een klein vermogen, mogelijk een interessant vermogen te behalen. CFD trading wordt vooral gezien als daghandel, omdat de winsten en verliezen hier al snel hard op kunnen lopen.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van CFD trading en wil je te weten komen hoe je hier snel geld in kunt gaan verdienen, druk dan snel verder op de link hieronder!

Vergelijking

Ben je er nog niet helemaal uit op wat voor manier je wilt gaan beginnen met beleggen? Gebruik dan onderstaand tabel waar je door middel van antwoorden op bovenstaande vragen een juiste keuzen kunt maken.

[table id=1 /]