De 7 beste manieren om geld te besparen

Op verdienmakkelijk.nl schrijf ik artikelen over hoe je goed/makkelijk geld kunt verdienen op allerlei verschillende manieren. Het zou alleen wel jammer zijn als je heel veel tijd besteedt aan het verdienen van meer geld, terwijl je voor veel minder moeite iedere maand een hoop geld kunt besparen. Daarom ga ik het in dit artikel hebben over de beste manieren om geld te besparen, waardoor je uiteindelijk toch meer geld kunt uitgeven aan dingen die je leuk vindt!

Zorgverzekering

Iedere maand ben je een hele hoop geld kwijt aan jouw zorgverzekering, die je misschien niet eens gebruikt omdat je nooit over jouw eigen risico heen gaat. Het is dus belangrijk dat jij goed nagaat wat voor verzekering je nodig hebt. Stel je bent jong en je mankeert niks aan jouw gezondheid, dan hoef je echt geen zorgverzekering af te sluiten met een zo laag mogelijk eigen risico. Verder is het ook aan te raden, ieder jaar alle zorgverzekeringen te vergelijken. Veel zorgverzekeringsmaatschappijen veranderen ieder jaar hun prijzen, waardoor het mogelijk is dat je een jaar later opeens te veel betaald.

Abonnementen

Sommige mensen sluiten veel abonnementen af voor een onbeperkte tijd. De meeste mensen die veel abonnementen afsluiten, hebben vaak geen idee wat ze maandelijks aan abonnementskosten kwijt zijn en waar ze allemaal op geabonneerd zijn.

Krant
Een abonnement op de krant kost jaarlijks erg veel geld. Iets meer dan €300,- per jaar. Mijn vraag is of het ontvangen van nieuws wel €300,-  per jaar waard is, nu al het nieuws gratis te verkrijgen is via internet. Tegenwoordig is het mogelijk om al het nieuws gratis te lezen op NU.nl of op het AD.

Tijdschriften
Je kunt ook besparen op je tijdschriften. Ben jij iemand die een abonnement heeft op verschillende tijdschriften, maar heb jij niet altijd de tijd/zin om ze te lezen? Reken eens uit of je goedkoper uit bent, als je jouw abonnementen opzegt en de bladen alleen koopt als je er zin in hebt om ze te lezen.

Loterijen
Het laatste abonnement, waar ook veel geld aan wordt besteed zijn abonnementen voor loterijen. Ik snap waarom je er aan mee doet. Wat nou als ik win? Iedereen kent het gevoel wel, maar hoe groot is de kans daadwerkelijk dat je wint? De meeste loterijen kosten jaarlijks erg veel geld om aan mee te doen en dan blijft het nog maar de vraag of je er ooit iets voor terug gaat krijgen.

Energieleverancier

Af en toe vergelijken of jouw energieleverancier nog wel de goedkoopste voor jou is. Dit kan erg interessant zijn. Sommigen mensen kunnen hier wel een paar honderd euro per jaar mee besparen! Het is het makkelijkst om alle energieleveranciers te vergelijken op een energie vergelijkingssite.

Auto

Autorijden is erg duur. Je moet een auto kopen, de benzine betalen, een verzekering nemen en de auto repareren als hij kapot is. In dit artikel lees je meer over hoe je geld kunt besparen op je auto!

Geen schulden

Het hebben van schulden kan veel geld kosten. Wat dus zeker niet uit het lijstje mag ontbreken om gemakkelijk geld te besparen is het niet hebben van schulden. Wanneer je al veel schulden gemaakt hebt, heb ik ook nog wel een paar tips voor je. 1. Zorg ervoor dat je al jouw schulden in kaart brengt. 2. Sluit één grote lening af bij een bank, waarbij de rente het laagste is. 3. Bekijk wat er iedere maand binnenkomt aan geld en wat je vaste lasten zijn, zodat je precies weet wat je iedere maand kunt besteden en eventueel opzij kunt leggen voor je schulden.

Vergelijk producten

Voordat je een grote aankoop gaat doen, laten de meeste zich eerst informeren door vrienden, verkopers of het internet. Nadat jij precies weet wat je nodig hebt en wat je gaat kopen, dan ben je nog niet klaar met jouw aankoop. Nu is het belangrijk dat je het product gaat vergelijken in andere winkels of op het internet. Door dit te doen bespaar je zo een paar honderd euro per jaar. Vergelijkingssites op het internet kunnen een grote bijdrage leveren aan zo goedkoop mogelijk aankopen doen!

Bespaar op kleding

Er zijn 2 manieren waarop jij geld kunt besparen op je kleding. De eerste manier is door geen dure merkkleding meer te kopen. Op deze manier kunnen veel mensen honderden euro’s per jaar besparen. In het geval jij je niet op straat kunt laten zien zonder merkkleding, dan kun je altijd nog op een andere manier besparen op jouw kleding. Zo kun je jouw winterjas aan het einde van de winter kopen. De meeste bedrijven verkopen hun seizoen kleding vaak met veel korting aan het einde van het seizoen. Door op deze manier aankopen te doen, kun je ook een aardig centje besparen op je kleding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *