Hoe beleg je in aandelen?

Beleggen in aandelen is niet moeilijk. Je opent een account bij een broker en start met het kopen en verkopen van aandelen. Het is een stuk moeilijker om verantwoord te beleggen en ervoor te zorgen dat jouw beleggingen uiteindelijk de resultaten behalen die jij had gehoopt te behalen. Hieronder leg ik je uit hoe je kunt beleggen in aandelen, maar ook hoe je dit op een verantwoordelijke manier kunt gaan doen.

  1. Hoe start je met beleggen
  2. Hoeveel geld wil je beleggen in aandelen?
  3. In welke aandelen wil je gaan beleggen?
  4. Kies de juiste manier van beleggen
  5. Start met beleggen in aandelen

 

1. Hoe start je met beleggen in aandelen?

Wanneer je wilt starten met beleggen dan moet je als eerst een broker vinden waarmee je wilt beleggen. Een broker helpt bij het aan- en verkopen van aandelen. Om deze reden heb ik erg hard gewerkt aan een vergelijking van de beste Nederlandse brokers. Wanneer je op meer info drukt, krijg je alles te zien over de broker.

CFD Brokers In welke CFD's kun je in beleggen? Gebruiksgemak platform Klantenservice Demo account Meer informatie
Aandelen
Cryptovaluta
Grondstoffen
Indices
Valuta
24-5 Nederlandse klantenservice

Aandelen
Cryptovaluta
Grondstoffen
Indices
Valuta
24-7 Engelse klantenservice

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's
Aandelen
Cryptovaluta
Grondstoffen
Indices
Valuta
24-5 Engelse klantenservice

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Zo’n 74 tot 89% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Je moet overwegen of jij dit hoge risico op verlies wel kunt permitteren.

2. Hoeveel geld wil je beleggen in aandelen?

Wanneer het voor jou duidelijk is op wat voor manier je wilt gaan beleggen, dan kun je gaan nadenken over hoeveel geld je wilt gaan beleggen. Hoe meer geld hoe groter risico je loopt. Daarom raden we je aan je geld te beleggen via een beleggingsfonds wanneer je een groot bedrag wilt gaan beleggen. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Het is natuurlijk ook mogelijk je geld op meerdere manieren te beleggen. Stel voor je wilt € 75.000 gaan beleggen. Dan kun je er ook voor kiezen € 70.000 te beleggen via verschillende beleggingsfondsen en € 5.000 zelf te beleggen via een broker.

Op deze manier zorg je ervoor dat een groot deel van jouw geld goed gespreid is en een minder groot risico loopt en kun je toch nog zelf bedrijven uitkiezen waarvan jij denkt dat die de komende jaren hard gaan groeien.

 

3. In welke aandelen wil je gaan beleggen?

Waarschijnlijk heb je al een goed beeld van in welke aandelen je wilt gaan beleggen. Toch is het goed om deze bedrijven iets beter te gaan analyseren, zodat je precies weet waarin je gaat beleggen. In de beleggingscursus leer je precies hoe je dit kunt doen, dus klik hier om te leren hoe je bedrijven het beste kunt gaan analyseren.

Naast dat je de bedrijven goed onderzoekt is het ook belangrijk dat je onderzoekt of het wel de juiste tijd is om te beleggen in de uitgekozen sector. Misschien staan de koersen al wel hoger dan ooit en is de kans zeer groot dat de koersen binnenkort hard onderuit gaan. De fout die de meeste mensen maken is dat ze beginnen met beleggen wanneer de koersen op een hoogtepunt zijn en dat even later de aandelen hard onderuit gaan.

 

4. Starten met beleggen in aandelen

Nu je weet op wat voor manier je wilt gaan beleggen, hoeveel geld je er in wilt steken en in welke aandelen je wilt gaan beleggen is de aandelen aankopen nog het enige wat je moet doen.

Aandelen kun je aankopen via een broker. Het enige wat je hoeft te doen is het openen van een rekening en er een bepaald bedrag op storten. Een vergelijking van de verschillende brokers kun je vinden via deze link.

Je geld beleggen in een beleggingsfonds kun je doen via een broker, maar soms ook direct bij het beleggingsfonds zelf. Dit bespaart je meestal wat kosten voor het meedoen in het beleggingsfonds.

Om je geld te laten beleggen door een vermogensbeheerder, moet je een goede vermogensbeheerder vinden en samen met hem bepalen op wat voor manier je jouw geld wilt gaan beleggen. In dit artikel staat uitgelegd hoe je de beste vermogensbeheerder kunt vinden.

 

5. Handige tips

Mocht je er voor kiezen een groot bedrag te gaan beleggen in aandelen, dan raden we je zeker aan dit te doen via een beleggingsfonds of met een vermogensbeheerder. Het is natuurlijk mogelijk helemaal zelf uit te kiezen in welke aandelen je wilt gaan beleggen, maar je bent hier heel veel tijd mee bezig en het is zeker niet makkelijk.

Probeer ook niet de markt te verslaan of te proberen zeer hoge rendementen te behalen, omdat dit in de meeste gevallen ervoor zorgt dat je het minder goed doet dan de markt. Je bent vaak dus erg veel tijd kwijt met het proberen te verslaan van de markt, maar in de meeste gevallen slaag je hier niet in.

Wil je toch erg graag zelf aandelen aan- en verkopen, dan raden we je aan een klein percentage te pakken van jouw totaal belegd vermogen en hiermee direct te beleggen in bepaalde aandelen.

Is het artikel nog niet compleet of zou jij het anders doen? Laat het dan weten in de reacties hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *