Hoe moet je beleggen

Om aandelen te kunnen kopen moet je jezelf aanmelden bij een broker. Brokers maken het voor jou mogelijk om via het internet gemakkelijk te kunnen handelen op de beurs. Nu kun je er voor kiezen om jouw bank te gebruiken als broker, maar dit is niet erg verstandig omdat banken hogere kosten in rekening brengen voor het aan- en verkopen van aandelen.

Er zijn erg veel brokers waar je uit kunt kiezen wanneer je in aandelen wilt beleggen. Het kiezen van de juiste broker is erg lastig voor beginners, omdat ze niet weten waar ze op moeten letten en waarschijnlijk een van de duurdere brokers uitkiezen. Er zitten ook grote verschillen in het gebruiksgemak van het platform, waardoor sommige brokers meer geschikt zijn voor beginners dan andere.

De 2 brokers die zeer geschikt zijn om mee te beginnen zijn: plus500 en ....

Wel moet ik hier bij vermelden dat jouw vermogen bij deze brokers risico loopt en dat je er dus ook geld mee kunt verliezen.

Het fijne aan beide brokers is dat ze erg weinig kosten in rekening brengen en zeer gebruiksvriendelijk zijn om mee te handelen in aandelen. Ze zijn dus zeer geschikt voor startende beleggers.

Wat nu?

Je weet nu hoe je moet beleggen en met welke brokers je dit kunt doen. In principe heb je nu alle informatie die je nodig hebt om te kunnen handelen in aandelen, maar ik raad je aan je eerst iets verder te verdiepen in beleggen voordat je jouw eerste 500 euro op jouw beleggingsrekening stort en begint met handelen.

In de volgende artikelen leg ik je uit waar je in kunt beleggen, geef ik je meer inzicht in hoe je de juiste broker uitkiest en geef ik tips over het uitkiezen van de juiste aandelen.

Ben je hier niet geïnteresseerd in of weet je dit allemaal al, dan kun je natuurlijk ook al een account aanmaken bij een van de twee brokers hierboven en nu al starten met beleggen.

Next

Hoe moet je beleggen?

Waar kun je in beleggen?

Brokers vergelijken

Uitkiezen van de juiste aandelen