Start met beleggen in beleggingsfondsen

Nu je alle stappen van de beleggingscursus hebt voltooid, is het nu tijd om zelf de eerste stap te zetten naar het beleggen van jouw vermogen. Niet iedereen wilt meteen beginnen met handelen in echt geld, omdat je dan ook het risico loopt er geld mee te verliezen. Gelukkig zijn er een paar andere manieren waarmee je zonder risico toch een start kunt maken met het beleggen van jouw geld.

Beginnen met een demo account

Bijna alle CFD brokers geven je de mogelijkheid eerst te beginnen met een demo-account, voordat je gaat starten met het handelen in echt geld. Met deze demo-accounts proberen brokers klanten binnen te halen die nog niet zeker weten of ze wel echt willen beginnen met het handelen in aandelen.

De demo-accounts zijn meestal identiek aan echte accounts, met als enig verschil dat het geen echt geld is. Op deze manier kun je wennen aan de broker en erachter komen hoe alles werkt, zonder dat er erge gevolgen uit voort kunnen komen.

Een vergelijking met alle Nederlandse CFD brokers is te vinden via deze link.

Op papier beginnen

Mocht je om wat voor reden dan ook geen demo-account willen aanmaken bij een broker, dan kun je er ook altijd nog voor kiezen zelf bij te houden wanneer je een bepaald aandeel had willen kopen en verkopen. Dit kan op papier of met behulp van een computerprogramma zoals ‘word’ of ‘excel’.

Het enige nadeel hiervan is, dat dit meer tijd in beslag neemt en dat je zo niet kunt wennen aan jouw eventueel toekomstige broker.

Beginnen met het echte werk

Denk je er al klaar voor te zijn te beginnen met investeren in echt geld, dan is de eerste stap het vinden van een geschikt beleggingsfonds, uitzoeken hoeveel geld je wilt beleggen en te weten komen hoeveel risico je wilt nemen.

Zodra dit voor jezelf duidelijk is kun je beginnen met het openen van een rekening bij een broker of bij een beleggingsfonds.

Voordat je begint met het investeren van je geld in een beleggingsfonds is het raadzaam eerst onderstaande tips door te nemen. Ben je daarnaast geïnteresseerd meer artikelen te ontvangen over beleggen van Verdienmakkelijk.nl, dan kun je je inschrijven op onderstaande nieuwsbrief.

Laatste tips!

Voordat je gaat beginnen met jouw eerste investering in een beleggingsfonds is het belangrijk dat je de volgende zaken niet vergeet!

1: Doel

Vergeet niet welk doel je hebt gesteld voor jouw vermogen in het begin van de cursus (Stap 3). Het doel dat jij hebt gesteld voor jouw vermogen bepaald voor een groot deel hoeveel risico je kunt nemen en wat jouw beleggingshorizon is.

2: Plan

In het begin van de cursus heb je de tip gekregen een plan te maken voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met beleggen. Zorg dat dit plan past bij jouw persoonlijke situatie en voer het vervolgens ook uit zoals je in het begin ook van plan was! Dit is een van de belangrijkste redenen, waardoor bepaalde doelstellingen niet worden gehaald.

3: Kosten

Beleg niet in fondsen die op een zeer actieve manier hun portfolio beheren. Elke transactie dat het fonds moet doen om een bepaalde index te kunnen verslaan, raak je een stukje rendement kwijt. Hoe hoger de kosten van een fonds zijn hoe groter gedeelte je van je winst moet afstaan.

4: Beleggingshorizon

Hoe langer jij jouw geld kunt beleggen, hoe groter de kans is dat je jouw beleggingsdoelstelling haalt. Zorg ervoor dat je jouw geld meerdere jaren kunt missen, omdat de kans dat je jouw doel anders niet weet te behalen een stuk groter worden.