Start met geld verdienen op de beurs

Nu je alle stappen van de beleggingscursus hebt gelezen, is het nu tijd om zelf de eerste stap te zetten naar het beleggen van jouw vermogen. Niet iedereen wilt altijd meteen beginnen met handelen in echt geld, omdat je dan ook het risico loopt er geld mee te verliezen. Gelukkig zijn er een paar andere manieren waarmee je kunt gaan beginnen met beleggen, zonder er al te veel risico mee te lopen.

Beginnen met een demo-account

Bijna alle CFD brokers geven je de mogelijkheid eerst te beginnen met een demo-account, voordat je gaat starten met het handelen in echt geld. Met deze demo-accounts proberen brokers klanten binnen te halen die nog niet zeker weten of ze wel echt willen beginnen met beleggen.

De demo-accounts zijn meestal identiek aan de echte accounts, met als enige verschil dat het geen echt geld is. Op deze manier kun je wennen aan de broker en erachter komen hoe alles werkt, zonder dat er erge gevolgen uit voort kunnen komen.

Een vergelijking tussen alle Nederlandse CFD brokers is te vinden via onderstaande link.

Op papier beginnen

Mocht je om wat voor reden dan ook geen demo-account willen aanmaken bij een broker, dan kun je er ook altijd nog voor kiezen zelf bij te houden wanneer je een bepaald aandeel had willen kopen en verkopen. Dit kan op papier of met behulp van een computerprogramma zoals ‘word’ of ‘excel’.

Het enige nadeel hiervan is, dat dit meer tijd in beslag neemt en dat je zo niet kunt wennen aan jouw eventueel toekomstige broker.

Investeer in beleggingsfondsen

Wil je niet meteen beginnen met het nemen van grote risico’s, maar toch wel meteen beginnen met handelen in echt geld? Dan kun je er altijd ook voor kiezen te investeren in beleggingsfondsen. Er bestaan veel verschillende soorten beleggingsfondsen die allemaal hun eigen risico hebben. Kies het beleggingsfonds dat het beste bij je past, zoals je geleerd hebt in de cursus en start met geld verdienen op de beurs!