Vergelijking brokers voor beleggingsfondsen

[table id=6 /]

*transactiekosten: Kosten binnen deze vergelijking kunnen sterk uiteenlopen bij een broker, omdat er een groot verschil zit binnen de fondsen waar ze aparte afspraken mee hebben gemaakt en de fondsen waarbij ze dit niet hebben gedaan. Let er dus goed op welke kosten jij moet gaan betalen met het door jouw uitgekozen beleggingsfonds. Het is daarnaast ook belangrijk ermee rekening te houden dat er ook kosten worden gerekend wanneer je jouw geld uit het beleggingsfonds terughaalt. Deze kosten kunnen bij bepaalde brokers verschillen met de aankoop kosten.

Vergelijking brokers voor beleggingsfondsen

 

Zoals je in bovenstaand tabel ziet, zijn er veel verschillende soorten brokers die zich op de Nederlandse beleggers richten. Het onderling verschil dat de brokers in rekening brengen voor het aankopen van beleggingsfondsen. is erg groot. Door alle brokers hierboven met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je een broker kiest die het beste bij je past.

In de bovenstaande broker vergelijking, wordt er alleen rekening gehouden met de kosten die de brokers in rekening brengen. Er wordt hier verder niet ingegaan op de tarieven van de beleggingsfondsen zelf (Expense ratio).

Wat zijn servicekosten?

 

Servicekosten zijn de kosten die je betaalt aan de broker voor het doen van de administratie en de extra beleggingsinformatie die je van ze krijgt. De kosten die een broker hiervoor in rekening brengt kunnen erg verschillen, omdat sommige brokers veel extra services bieden en andere brokers juist niet, omdat ze zo goedkoop mogelijk willen zijn voor de klant. Let op! Niet alle brokers rekenen servicekosten!