Vergelijking CFD brokers

Om te kunnen gaan beleggen in CFD’s heb je een broker nodig waarbij je dit soort contracten kunt afsluiten. In de afgelopen jaren is het veel populairder geworden om te handelen in CFD’s, waardoor er dus ook veel meer CFD brokers zijn ontstaan die een deel van de markt naar zich toe willen trekken. Het uitkiezen van de beste CFD broker is tegenwoordig een stuk moeilijker geworden, omdat de brokers elkaar stevig beconcurreren, waardoor er niet meer zo’n groot verschil is tussen alle CFD brokers. Om je wat meer informatie te geven over de verschillende CFD brokers hebben we een vergelijking gemaakt van 3 bekende CFD brokers, zodat je zelf de beste kunt uitkiezen.

Vergelijkingstabel CFD brokers

CFD Brokers In welke CFD's kun je in beleggen? Gebruiksgemak platform Klantenservice Demo account Meer informatie
Aandelen
Cryptovaluta
Grondstoffen
Indices
Valuta
24-5 Nederlandse klantenservice

Aandelen
Cryptovaluta
Grondstoffen
Indices
Valuta
24-7 Engelse klantenservice

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's
Aandelen
Cryptovaluta
Grondstoffen
Indices
Valuta
24-5 Engelse klantenservice

Markten

Een goede CFD broker biedt zoveel mogelijk verschillende soorten markten aan om in te kunnen beleggen. Plus500 en markets.com bieden beiden veel verschillende markten aan, waaronder ook de Nederlandse AEX. eToro biedt hier jammer genoeg wat minder verschillende markten aan. Je kunt bij eToro wel beleggen in de wat grotere markten zoals de Nasdaq en de NYSE, maar de AEX zit hier niet tussen.

Gebruiksgemak / platformen

Het is belangrijk om goed om te kunnen gaan met het beleggingsplatform dat de CFD brokers aanbieden. Onder dit criteria is er gekeken hoe makkelijk het is om een CFD contract af te sluiten, hoe goed je een bepaalde koers kunt volgen, hoeveel informatie je krijgt over de markt en hoe gemakkelijk je jezelf kunt navigeren binnen het beleggingsplatform.

Plus500 komt hier als winnaar uit de test, omdat je er veel koersinformatie van ontvangt en omdat het zeer gemakkelijk is jezelf te navigeren binnen het platform.

Demo account

Het hebben van een demo versie is erg belangrijk voor de beginnende belegger. In het demo account van de CFD broker kan er namelijk gewerkt worden aan een winstgevende strategie, dat later gebruikt kan worden in het echte account.

Alle drie de CFD brokers beschikken over een demo account, zodat je eerst kan wennen aan hun beleggingsplatform voordat je gaat beginnen met beleggen in echt geld. Aan de hand van jouw ervaring met de demo accounts kun je de keuze maken welk beleggingsplatform voor jou het beste werkt.