Vergelijking transactiekosten brokers

Vergelijking kosten brokers

[table id=2 /]

 

Kosten verschillende producten

[table id=4 /]

* De bedragen die te vinden zijn bij turbo’s en beleggingsfondsen komen voort uit een belegging van € 10.000.

 

Transactiekosten Nederland (AEX)

[table id=3 /]

 

Transactiekosten Amerika (NYSE, Nasdaq)

[table id=5 /]

* kosten per aandeel

 

Hoe kies je de juiste broker?

Beginnen met handelen in aandelen kost veel tijd. Je moet je verdiepen in verschillende beleggingsstrategieën, veel artikelen lezen over de financiële markt en een geschikte broker uitkiezen waarmee jij jouw aandelen mee wilt gaan aan- en verkopen. Voor het uitkiezen van een broker zijn er verschillende dingen waar je goed op moet letten.

Kosten / advies

Als eerst is het erg belangrijk dat je voor jezelf gaat bepalen wat voor soort broker je nodig hebt. Ben je op zoek naar een broker die jij kan opbellen voor advies, of ben je op zoek naar een broker die zo min mogelijk kosten in rekening brengt? Natuurlijk ben je op zoek naar een broker die zo voordelig mogelijk voor jou aandelen aan- en verkoopt, maar onderschat niet de waarde van advies van een professionele belegger.

Waar kun je in beleggen?

Nadat je hebt nagedacht over hoe belangrijk je het vind advies te krijgen van je broker, kun je gaan nadenken over de verschillende beleggingsproducten waarin je wilt gaan beleggen. Niet elke broker geeft je namelijk de mogelijkheid te beleggen in alle verschillende beleggingsproducten. Je moet jezelf dus de vraag stellen of je wilt gaan beleggen in opties, turbo’s, beleggingsfondsen, obligatie, goud, zilver en CFD’s en daarna gaan kijken of dit mogelijk is bij de desbetreffende broker.

Op welke beurzen ga je handelen?

Alle brokers hebben een eigen selectie aan beurzen waarop je kunt handelen. Zo kan het voorkomen dat je bij broker ‘A’ niet kunt handelen op de Chinese beurs, maar wel op de Australische beurs en dat dit bij broker ‘B’ precies tegenover gesteld is. Ben je dus van plan op een specifieke beurs te gaan handelen, dan is het belangrijk dat je eerst controleert of dit bij de desbetreffende broker wel mogelijk is.

Het komt ook vaak voor dat een broker op elke beurs andere transactiekosten rekent. Denk je er dus aan veel te gaan handelen op de Amerikaanse beurzen, dan is het voor jou veel interessanter de transactiekosten te vergelijken die in rekening worden gebracht voor het aan- en verkopen van aandelen op de Amerikaanse beurs.