Voordelen en nadelen van mysteryshoppen

De meeste mensen vinden het leuk om dingen te kunnen kopen en al helemaal als ook nog gratis is. Als mysteryshopper is het jouw taak het bedrijf te beoordelen nadat je er een aankoop hebt gedaan of langs bent geweest voor een paar vragen. De criteria waar je een bedrijf meestal op moet beoordelen zijn: hoe verliep het contact met de verkoper, zijn je vragen goed beantwoordt, zag de winkel er netjes uit, moest je lang wachten voordat je geholpen werd etc. Geld verdienen met mysteryshoppen klinkt erg leuk, maar is het ook wel echt wat voor jou? In dit artikel vind je de voordelen en nadelen van mysteryshoppen.

Voordelen

Zelf je uren bepalen

Als mysteryshopper kun je zelf bepalen of je de ene week wel wilt werken en de andere week niet. Je kunt jezelf inschrijven voor bepaalde opdrachten, dus je hebt geheel zelf in de hand of je wel of niet gaat werken.

Betaald krijgen voor shoppen

Niet veel werkgevers betalen je voor winkelen. Een groot voordeel van mysteryshoppen is dus wel dat je hier betaald krijgt voor shoppen. Een vergoeding voor de aankoop die je moet doen, zit er meestal ook bij.

Helpen bedrijven klantvriendelijker te maken

In het geval dat een winkelmedewerker je niet goed heeft kunnen helpen of gewoon niet klantvriendelijk was, dan kun je dit melden in je rapportage. Hierdoor komt het bedrijf precies te weten wie er meer training nodig heeft en wie er moet worden gewaarschuwd.

Nadelen

Geen vast aantal opdrachten per week

De kans dat je ieder dag een mysteryshop opdracht kan uitvoeren is niet erg groot. Elk mysteryshop bedrijf heeft maar een maximum aantal opdrachten en het kan ook best zo zijn dat je er maar een klein deel van mag uitvoeren. Bij sommige opdrachten wordt er namelijk een profiel gevraagd, waar de mysteryshopper aan moet voldoen.

Het salaris van mysteryshoppers is niet erg hoog.

Het bedrag dat je krijgt betaalt voor de meeste opdrachten is niet erg hoog en je kunt het misschien ook beter zien als een soort vergoeding. Als je mysteryshopper wilt worden, dan moet je het niet voor het geld doen, maar omdat je het erg leuk vind om te gaan winkelen.

Voor veel opdrachten moet er een grote vragenlijst worden ingevuld

Het bezoeken van een winkel is niet het enige wat je moet doen. Nadat je de winkel hebt bezocht, moet je nog een vragenlijst invullen over wat je van de klantenservice vond enz. Deze vragenlijsten kunnen soms wel een kwartier tot een half uur duren. Wees er dus op voorbereid dat winkelen niet het enige is wat je doet als mysteryshopper!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *