Waarom starten met beleggen?

Met handelen in aandelen kun je veel geld verdienen. De reden dat de meeste mensen niet handelen op de beurs is, omdat ze niet weten hoe ze moeten beginnen en niet te veel risico willen lopen met hun gespaarde geld. In deze korte beleggingscursus leer je hoe je kunt gaan beginnen met beleggen en wat voor verschillende beleggingsvormen je hebt. Heb je dus nog geen idee hoe je moet gaan beginnen met het handelen in aandelen of heb je zelfs geen idee waarom je zou moeten starten met het handelen in aandelen, dan is dit de cursus waar je mee moet beginnen.

3 redenen nu te starten met beleggen?

Hoger rendement

Mensen die handelen in aandelen verdienen vaak veel geld zonder dat ze er ook maar iets voor hoeven te doen. Op de lange termijn haal je altijd een hoger rendement met beleggen, dan met sparen. De aandelenkoers kan altijd hard onderuitgaan, maar op de lange termijn verdien je altijd meer geld aandelen, dan met een spaarrekening.

Rente op rente

Hoe jonger hoe beter! Rendement halen uit beleggingen kost namelijk veel tijd. Het rendement dat je kunt je kunt maken wanneer je begint op je twintigste is vele malen groter dan wanneer je begint met beleggen op je 50ste. Hieronder zie je een goed voorbeeld van wat er met je beleggingen kan gebeuren als je maar genoeg tijd hebt. Op deze afbeelding kun je ook goed het verschil zien tussen het rendement dat je haalt met sparen en het rendement dat je haalt met beleggen. 

Reden 3

Misschien blijk je wel een goed gevoel te hebben in het investeren in de juiste bedrijven en kun je hier uiteindelijk goed van rondkomen. Wat is nou mooier dan alleen maar te hoeven wachten tot je geld nog meer waard is geworden

Hoeveel kun je verdienen in 60 jaar tijd?

[visualizer id=”1983″]

In 70 jaar tijd kan een investering van € 100 eindigen in een behoorlijk hoog bedrag. Stel je had in 1950 € 100 aan aandelen gekocht dan had dit 70 jaar later € 12.000 waard kunnen zijn, door gewoon de markt te blijven volgen.

Kan dit nog steeds? De reden dat de belegging 60 jaar later zoveel meer waard is geworden, komt mede door de rente op rent. Wanneer je namelijk 60 jaar lang al jouw winsten opnieuw investeert in aandelen, beleg je ieder jaar meer geld, waar je weer meer rendement uit kunt halen.

Het enige wat hiervoor wel belangrijk is, is dat je genoeg tijd hebt om jouw beleggingen meer waard te laten worden. Het is dus belangrijk dat je zo vroeg mogelijk begint met het handelen in aandelen.

Start met de beleggingscursus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *